Waardevol? Delen wordt gewaardeerd:


De verschillende behandelingen in het schoonheidssalon

Onderstaand vindt u een overzicht van de meest voorkomende behandelingen binnen een schoonheidssalon. Voor uitgebreide informatie en een advies welke behandeling voor u geschikt is verwijzen wij u graag door naar de schoonheidsspecialisten in uw eigen regio. Zij heten tenslotte niet voor niets schoonheids”specialist”…

Gezichtsbehandeling / Facial
Na een huidanalyse volgt een intensieve reiniging met, bij uw huid passende reinigingsproducten. Men kan daarbij o.a. gebruik maken van een scrub, een masker en stoomreiniging. Hierna vindt vaak een massage plaats van gezicht, hals en schouders (vaak tijdens het masker). Een relaxmoment biedt naast een goede ontspanning tevens de mogelijkheid om de verzorgingsproducten diep in uw huid te laten doordringen. Na het aanbrengen van de dag- of nachtverzorging volgt vaak een huidadvies met mogelijk bijpassende producten.

Permanente make-Up
Bij permanente make-up worden eyeliners, lipliners of wenkbrauwen permanent aangebracht. Tijdens sporten, wanneer u op vakantie uit zee of zwembad komt, als u ‘s morgens uit bed stapt, of u loopt door weer en wind en zelfs als u tijdens een romantische film een traantje wegpinkt. Uw permanente make-up blijft altijd op z’n plaats. Hoe wordt permanente make-up aangebracht? Bij permanente make-up wordt door middel van een ultradunne naald die razendsnel op en neer gaat, een speciale huidvriendelijke pigmentatie vloeistof in de huid gebracht. Het doel van permanente make-up is om de juiste kleur op de juiste plaats aan te brengen zodat u er beter uit ziet. Om permanente make-up nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur een eerste vereiste.

Peeling
Een fruitzuurpeeling is een chemische peeling waarbij men niet vervelt. Het fruitzuur wordt op de huid gebracht die vervolgens een bepaalde tijd de huidcellen gaat losweken. Dit is een zeer effectieve methode om de huid een oppepper te geven om zich te vernieuwen en nieuw collageen aan te maken. De peeling is ook effectief in het behandelen van acne. Het maakt de huid dunner zodat het talg niet meer kan verstoppen en de actieve bacteriën dood. De behandeling zal de acne echter niet kunnen genezen omdat acne vaak ontstaat door stress of hormonale veranderingen. Het kan het proces echter wel verminderen.

Microdermabrasie
Microdermabrasie is een intensieve, moderne, en mechanische techniek voor peeling van de huid.. Zeer nauwkeurig wordt er een laagje van de opperhuid (dode huidcellen) verwijderd. Dit gebeurd d.m.v. een straal van fijne, speciaal gevormde zuivere Oxide kristallen. De huid wordt zo gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken én de productie van collageen en elastine wordt verhoogt. De doorbloeding wordt aanzienlijk verbeterd. In een enkele handeling verwijderd het handstuk de gebruikte kristallen en huiddeeltjes. Deze worden afgevoerd naar een aparte container. Dit gesloten systeem zorgt ervoor dat er geen bijwerkingen ten gevolge van de kristallen kunnen optreden. De kristallen worden niet door de huid opgenomen. Doordat de dode huidcellen laag is verwijderd zal de opname van stoffen (crèmes e.d.) enorm worden verhoogd. Producten zullen veel beter hun werk doen met zichtbaar resultaat. Door deze behandeling zal de huid er mooier , frisser en gezond uitzien en voelt glad en soepel aan.

(Permanente) ontharing
Het verwijderen van ongewenste haartjes op het gelaat of elders op het lichaam kan ook door uw schoonheidsspecialiste worden uitgevoerd. Afhankelijk van de haargroei, haarkleur en uw huidtype onderscheiden we de volgende mogelijkheden: handmatig epileren, harsen, (elektrisch) epileren, ipl-lichtflits ontharing en laserontharing.

Manicure
Door invloeden van buitenaf kunnen uw handen droog zijn en uw nagels in een mindere goede conditie. De ideale verzorging voor uw handen en natuurlijke nagels is een manicure behandeling. Hierna zijn uw handen en nagels weer in perfecte conditie. Een basis manicure bevat vaak de volgende elementen: Nagels in vorm vijlen, Nagelriem olie aanbrengen en in masseren, Nagels polijsten, Nagelbadje, Nagelriem behandeling, Naar keuze: nagels lakken, nagelverharder of hoogglanzend vijlen, Verzorgende en voedende handcrème.

Nagelstyling
De handen zijn vaak een visitekaartje voor de vrouw. Goed verzorgde en sierlijke nagels zijn vaak de “finishing touch” van de lichaamsverzorging. Niet iedere vrouw is gezegend met stevige en mooie nagels. Nagelstyling biedt de mogelijkheid prachtige, natuurlijk uitziende, nagels te hebben door het gebruik van hars of acryl. Nadat de kunstnagels door de styliste naar uw eigen wens qua vorm en grootte zijn aangebracht kunnen deze middels een kort onderhoud bezoekje aan de styliste eenvoudig worden onderhouden. Men noemt dit ook wel “opvullen”. Naast het populaire “French manicure” (natuurlijke nagels met witte rand zonder kleur-nagellak) kan de styliste van uw nagels een waar kunstwerk maken.

Pedicure
Man of vrouw, jong of oud: iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging. Of u nu veel zit, staat of loopt. Want realiseert u zich wel eens dat het hele gewicht van uw lichaam vaak op uw voeten neerkomt? En wist u dat als de voeten pijn doen, ongemerkt ook de houding kan veranderen? Daardoor kunnen weer rug- of nekklachten ontstaan. Preventief uw voeten laten verzorgen door een professionele pedicure is dus voor iedereen van belang. Afhankelijk van de problematiek van uw voeten biedt de pedicure een zeer breed scala aan behandelmethoden zodat u “op goede voet” verder kunt.

Bovenstaande informatie is strikt informatief en oriënterend bedoeld. Voor een definitief advies over de passende behandeling voor u dient u te allen tijde advies in te winnen bij een schoonheidsspecialiste.

Waardevol? Delen wordt gewaardeerd:

Zoek een schoonheidssalon bij u in de buurt »


Lees een ander artikel »Andere artikelen

Kim Gevaert en Elodie Ouedraogo over Vitala
Lees verder


Zoek naar een schoonheidssalon in de buurt